Izjava Faruka Telibečirevića o Odlukama s Sjednice - two the best blue football team

11.01.2008.

Izjava Faruka Telibečirevića o Odlukama s Sjednice

Hvala na strpljenju.

10.01.2008. je bio datum za koji sam u Mimohodu rekao da ce se otprilike znati vise na neka pitanja koja su upucena. Osim toga, komentar na dosadasnje stanje u klubu.

LOSE VIJESTI

1. Rezultat na polusezoni je los. 20 bodova nije nesto cime smo zadovoljni. Prolazak u Kupu bi bio pokazatelj relativne kvalitete da smo makar bili u prilici odigrati 1/4 finala prosle godine. Ovako, bez pobjede na strani, se ne moze reci da Zeljeznicar nezasluzeno drzi 10. mjesto na premijerligaskoj tabeli.

2. Jedan broj igraca je napustio, ili ce napustiti klub (odnosno preci u druge klubove)
- Jahic: Igrac je kod ljetosnjeg potpisivanja ugovora insistirao na uslovima koji mu omogucavaju odlazak i prije isteka ugovora. Nije zelio potpisati pod drugim uslovima. Otisao u grcki Aris, zelimo mu uspjesan nastavak karijere.
- Kamber: Ugovor mu je isticao na ljeto i nije zelio pregovarati o produzenju istog, bez obzira na uslove. Jos ljetos je trazio ispisnicu, kada sam na Kupresu intervenisao, ali nismo ga mogli privoliti da produzi ugovor.
- Jugovic
- Spahic
...

3. Finansije. I dalje rak rana kluba. Dugovi su poput Hidre, platis jedan, iskrsnu dva nova. Na ovu temu bih imao dosta pisati, ali sam rekao da necu iz poznatih razloga (necemo se vracati u proslost).


DOBRE VIJESTI

1. Reflektori i plasticna trava. "Plan A" se polako realizuje. Opcina Novo Sarajevo je na sjednici Vijeca krajem 2007. godine donjela odluku o izdvajanju namjenskih sredstava za FK Zeljeznicar. Napominjem da to jos ne znaci da ce sredstva sada biti prebacena na klub i tek predstoji mukotrpna tenderska procedura, ali makar je prvi i vjerovatno najznacajniji korak ucinjen.

2. Finansije, ovaj put u dobrom svjetlu. FK Zeljeznicar je u periodu 01.07.2007. do 31.12.2007. izmirio preko 680.000 KM obaveza (tekucih i zaostalih). Ovo je samo dio ukupnog duga, ali mogu reci da je on sada manji nego sto je bio u trenutku dolaska. Osim toga, u toku su zajednicki (sa ostalim FBIH klubovima) pregovori o otpisu, ili zamrzavanju, dugova prema budzetskim institucijama FBiH.

3. Interne procedure unutar kluba su pokrenute. Ne za sve aktivnosti, ali nekoliko najvaznijih je vec uhodano.

4. Odnos kluba prema raspolozivim resursima je promjenjen. To se odnosi i na igrace koji su napustili klub, a Zeljeznicar je ucestvovao u njihovom formiranju. Primjer ovoga je i naplaceno obestecenje po osnovu solidarnosti za DZeku.

5. Omladinski pogon. Daleko od savrsenog, ali se stvari mjenjaju. Vise ljudi, voljnih da pomognu, je ukljuceno u rad. Za razliku od mog proslog mandata, poceo sam voditi vise brige o omladinskom pogonu.

Namjerno cu izostaviti detaljniji osvrt na igrace koji bi bili eventualna pojacanja, kao i one koji odlaze. Dosta toga ce se reci polovicom mjeseca i nema potrebe ishitreno komentarisati. Osim toga izostavljam komentar i izjasnjenje o obestecenjima za igrace koji prelaze u druge klubove. Ne zato da bih vas obmanjivao o necemu. Jednostavno, razni povjerioci kluba su istog trenutka za vratom klubu i potrazuju svoj dug. Neki sasvim opravdano. Medjutim prioritet kluba je da odrzi solventnost prema igracima. Bez toga ni povjerioci ne mogu ocekivati naplatu u cjelosti.

Toliko za sada. Jos jednom hvala na strpljenju

Inter
Image and video hosting by TinyPic
MOJI LINKOVICool Stuff at BlingJam.com
Inter
Image and video hosting by TinyPic
BROJAČ POSJETA
12405
online
Online Roulette

Powered by Blogger.ba

Dizajn napravio - xembel.

BROJAČ POSJETA
12405

Powered by Blogger.ba